Fotograf: Pressbild

Unga poddstjärnan om jämställdhet i arbetslivet – och varför det räcker för män att göra ett ”killräckligt” resultat

Efter chefens kommentar ”om du är för trevlig vill män bara ligga med dig” startade Fanny Widman sin podd om den bristande jämställdheten i näringslivet och inte minst IT-branschen. Imorgon torsdag fyller hon Scalateatern för ett samtal med Microsofts vd Hélène Barnekow på scen.

Ett fyrtiotal avsnitt hittills, tusentals lyssnare per vecka och inspelning imorgon torsdag på Scalateatern i Stockholm inför 550 åskådare.

Inför det 45:e avsnittet – som ska klippas och redigeras innan det sänds – pågår extra mycket förberedelser. I samarbete med IT-bolaget Advania ska hon intervjua Hélène Barnekow som är vd för Microsoft Sverige.

Temat är ”Hur svårt kan det vara att skapa jämställdhet i en mansdominerad bransch.”

Med Veckans Affärer Insights hjälper vi dig att göra ännu bättre affärer. Du får exklusivt dagliga analyser, fördjupningar och mycket mer. Och det är bara där du också får access till alla våra unika listor; VA500, Superföretagen, Miljardärslistan, Supertalangerna, Näringslivets mäktigaste kvinnor...

Prova utan kostnad i 30 dagar

Ämnet är valt på grund av att den redan låga andelen kvinnor i IT-branschen går åt fel håll och numera är nere på rekordlåga 28 procent, enligt statistik från branschorganisationen IT & Telekomföretagen.

Fanny Widman tror att det dels beror på hur kvinnor behandlas generellt i miljöer med en stor andel män, dels på grund av att det saknas kvinnliga förebilder i IT-branschen.

”Vi lever i ett affärsliv format av män för män. Det gör att kvinnor fortfarande sticker ut lite gentemot bilden av att business är för män.”

Hon hävdar att ju fler kvinnor som vågar visa att de inte måste anpassa sig efter normen utan stå upp för att de är kvinnor desto mer går det att bryta den.

Hon berättar också att när hon till sin fasa insåg att 80 procent av de som hade anmält sig till live-inspelningen var kvinnor lyckades hon använda Linkedin-nätverket till att höja andelen män till cirka 30 procent.

”Jag hoppas att folk går därifrån med tips om hur man driva förändringar och hur man ska agera om det enbart finns män i ledningsgruppen.”

Läs även: Från 22-årig servitris till 30-årig miljonär – här är topprekryterarens bästa karriärstips

Vägen till podden Fannys förebilder började med att hon redan som 19-åring blev en duktig telefonförsäljare av annonser för Dagens Industri, Dagens Nyheter och Expressen.

”Jag kunde lätt charma människor så att de inte blev arga när jag inte tog ett nej.”

Faktum var att hon var en så charmerande telefonförsäljare att manliga kunder kunde skicka blommor.

”Jag tror att jag lätt kan uppfattas som flörtig även om jag mest är skämtsam.”

Genom kontakter blev nästa steg i karriären säljare på ett mindre bolag som sålde avancerade IT-stöd för kundtjänst och hade 20-talet anställda.

När hon vid ett kundbesök där hon var ansvarig för affärsbiten och hade med sig en mer tekniskt bevandrad kollega märkte hon hur mannen de mötte ignorerade henne och dessutom tilltalade henne "Lilla Gumman" då och då.

Till slut kände hon sig så malplacerad att hon lika gärna kunde gå ut och hämta kaffet.

”Jag blev som ett kuttersmycke.”

När duon skulle lämna mannen efter mötet skakade vederbörande hand med den manliga kollegan, medan han kramade om Fanny Widman och återigen kallade henne "Lilla Gumman".

Kollegan var minst lika förvånad som hon över den märkliga behandlingen, men när hon vände sig till sin närmaste chef gav denne det något oväntade svaret:

”Du kan inte vara dig själv. För då kommer alla män att vilja ligga med dig.”

Läs även: Gunilla von Platen: Bästa affärstipset jag någonsin fått

Det fick henne att börja fundera över om det kanske var något fel på henne. Allteftersom insåg hon dock att felet snarare låg i strukturerna – hon förväntades vara en Fanny på jobbet och en annan Fanny på helgen.

Hon undrade om kända kvinnor som Ebba Busch Thor hade haft samma erfarenheter på vägen mot framgång.

I syfte att ta reda på just det drog hon igång podden i november förra året.

Det dröjde inte länge förrän kvinnor började skriva till henne om ångesten att behöva bege sig till jobb där man inte togs på allvar enbart för att man är kvinna.

”Det handlar inte bara om sexuella anspelningar, utan också om hur du tar ett rum som kvinna. Försöker du en annan approach och är rak och tydlig blir du kallad bitch.”

Efter alla poddintervjuer med framgångsrika kvinnor som vittnar om att ha stött på liknande problem i karriären är hon numera fullständigt övertygad om att kvinnor i affärslivet döms hårdare än män.

”Vi döms efter utseende, får jobba hårdare och måste göra dubbelt så bra resultat för att ta oss fram. Ebba Busch Thor kallade det att det för män räcker att göra ett ”killräckligt” bra resultat.”

Fanny Widman råder kvinnor som vill nå toppen att välja rätt chef.

”Att välja en chef som anser att kompetens är viktigare än kön är ett ständigt återkommande inslag i mina poddintervjuer.”

Arbetet med podden har också fått henne att inse att för att det verkligen ska ske större förändringar måste män vara delaktiga i diskussionerna.

”Jag tror inte att män medvetet särbehandlar kvinnor, på grund av machokultur och historik sker det snarare på ett omedvetet plan.”

Läs även: Näringslivets mäktigaste investerare – nu lanseras hennes matkassesuccé i Sverige