Fotograf: Unsplash

Nu ska Transportstyrelsen utreda elsparkcyklar

Hittills i år har över 240 olyckor med elsparkcyklar rapporterats in.

Transportstyrelsen kommer under hösten att utreda om reglerna för elsparkcyklar kan förbättras eller förtydligas. Det säger myndighetens generaldirektören Jonas Bjelfvenstam i en intervju med Ekot.

Elsparkcyklar har snabbt blivit en allt vanligare syn i fler städer runt om i Sverige och olyckorna där de är inblandade har också ökat kraftigt.

Transportstyrelsen Jonas Bjelfvenstam säger att trafiksäkerheten inte får äventyras av elsparkcyklarna.

Läs även: Elscooterbjässen Bird har landat i Sverige

”Den kan ju aldrig äventyra trafiksäkerheten och då ser vi med lite oro på utvecklingen av elsparkcyklar som fenomen just nu”, säger Jonas Bjelfvenstam, som tillägger att han inte ser ett förbud som ett bra lösning.

Han säger vidare att det finns flera saker som behöver göras för att förbättra säkerheten kring elsparkcyklar. Till exempel att kommunerna utnyttjar möjligheten att bestämma var elsparkcyklarna får köra och i vilken hastighet, skriver Ekot.

Läs även: Elscootrar producerar mer utsläpp än en vanlig dieselbuss


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.