Fotograf: VA montage, Unsplash

Tesla Model 3 blir 100% vegansk

Model 3 ska bli helt fri från läder. 

Under lördagen gick Tesla ut med att interiören till deras Model 3 är helt fri från läder och uppfyller därmed ett löfte som vd:n Elon Musk gjorde under årets aktieägarmöte, skriver TechCrunch.

Tesla har knappat in på en läderfri inredning under flera år nu.

På ett möte i juni sade Tesla-grundaren att de var nära att skapa en ratt som inte skulle bestå av skinn och inte har problem med värme.

”Det finns utmaningar när material som inte är skinn hettas upp även hur väl dessa slits med tiden”, uttryckte Elon Musk.

År 2020 kommer Model Y och Model 3 vara helt vegansk. Elon Musk var inte säker på om samma mål skulle kunna nås för Model S och X.

Den senast trenden inom bilbranschen är att plocka bort skinnklädsel för att satsa på alternativa material och uppnå en ”vegansk” profil. Volvo gjorde det med sin modell Polestar 2.

”Vi har också designat en standardvegansk inredning med progressiva textilier som kommer att tilltala den framåtblickande publiken”, uttryckte Polestars designchef Maximilian Missoni.

Förutom att välja bort skinnklädsel och ersätta dessa med syntetiska material, finns det bilmärken som producerar sittdynor av glykol, använder sockerrör eller sojabönor till framställning av sätesskum och eukalyptus till textilier.

Läs även: ”För 50 år sedan var en lädersoffa den optimala lyxen” - nu kommer veganbilarna


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST