Patriarken Ruben Rausing och hans två söner Hans och Gad 1982. Hans Rausing som med sina 110 miljarder var Sveriges näst rikaste efter H&M:s ordförande Stefan Persson. Fotograf: Jan Forsman/TT, Peter Lydén/TT (montage)

Sveriges näst rikaste Hans Rausing är död

Tetra Pak-arvingen Hans Rausing, Sveriges näst rikaste, har avlidit 93 år gammal.

Hans Rausing var tidigare vd för Tetra Pak och son till dess grundare Ruben Rausing. Han och barnen sålde dock sina andelar i Tetra Pak till brodern Gad Rausing och hans familj. Pengarna sattes bland annat i investmentbolaget Arctic Services med säte i Schweiz. Själv bodde han numer i Wadhurst, England, där han alltså avled natten till fredag.

Med en förmögenhet som på Veckans Affärers lista över Sveriges miljardärer uppskattas till 110 miljarder kronor gav det Hans Rausing en andra plats bland landets rikaste efter H&M:s Stefan Persson.

LÄS MER: Mångmiljardärer i generationer: Så blev Rausing en av Europas rikaste familjer

Hans Rausings barn, Lisbet Rausing, Sigrid Rausing och Hans Kristian Rausing, skriver i ett pressmeddelande enligt TT:

”Hans Rausing hade en oerhörd drivkraft och in i det sista ett engagemang för företagande och entreprenörskap både i Sverige och globalt. Det är vi stolta över, men främst kommer vi naturligtvis alltid ha med oss varma minnen av honom som kärleksfull far.”


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.