Fotograf: Unsplash

Därför kan det vara bra att lyssna på musik på arbetsplatsen

Musiken aktiverar nöjescentret i hjärnan samt din förmåga att tänka kreativt.

Att lyssna på din favoritmusik på jobbet kan vara en humörförbättrare. Samtidigt ökar din problemlösningsförmåga, kreativitet och produktivitet. Det skriver Business Insider.

Musik med extremt snabbt tempo kan däremot ha motsatt effekt och upplevas som störande.  Tersea Lesiuk, docent i musikundervisning och musikterapi vid University of Miami förklarade i en intervju i tidningen Futurism att 90 procent av tiden har människor positiva känslor när de lyssnar på musik och det förbättrar stämningen. Det hjälper till att få jobbet gjort och ökar produktiviteten, speciellt när det kommer till musiksorten som du gillar.

Lesiuk berättar att musiken aktiverar nöjescentret i hjärnan samt din förmåga att tänka kreativt. Det finns mobilappar som tar vara på den neurologiska effekten som musiken har och hjälper att fokusera på jobbet.

Läs även: Konsten att komma ihåg allt


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST