Anders Borg Fotograf: Wikimedia

Anders Borg investerar: ”Vi är den största aktören globalt inom vårt segment”

Bolaget är nu värderat till 145 miljoner kronor.

Nu tar det svenska teknikföretaget Danads in 25 miljoner i nytt kapital, skriver Di Digital.

Danads för samman stora nätplattformar med småföretag och skapar en teknisk bokningslösning. I nätplattformens system förser de köpare av reklam med en självbetjäning.

”Vi är den största aktören globalt inom vårt segment. Den enda konkurrens som finns på marknaden är att bolagen själva väljer att bygga tekniken, som Spotify och Amazon”, säger Istvan Beres, vd på Danads till Di Digital

Vidare säger Istvan Beres att många företag inte besitter resurser till att själva skapa en sådan teknik.

Idag har företaget kring 50 anställda men efterfrågan på deras tjänst är stor. De behöver därför stärka sin organisation och blickar bland annat mot att slå upp ett kontor på deras främsta marknad, USA.

Bland svenska företag som använder Danads plattform för annonsförsäljning finner vi techbolagen Klarna och Truecaller. Större företagsnamn som nyttjar deras tjänst är Ebay, Bloomberg, Tripadvisor, Phillips och Soundcloud.

Grundaren till Paradox, Fredrik Wester, Adam Scheid på EQT och affärsängeln Anders Borg är några få kända investerare som fått upp ögonen för nätplattformen.

”Efterfrågan är enorm. Helt plötsligt har bolaget öppnat upp en marknad som gör att alla annonsplattformar kan konkurrera på lika villkor som Facebook och Google, som annars äter upp annonsmarknaden”, säger Anders Borg till Di Digital.

Läs även: Anders Borg skriver sin egen historia – i nya boken vill han ”berätta allt”


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST