Wall Street: Hewlett-Packard steg på rapport

Bristen på nyheter i handelskonflikten uppfattades som positivt på marknaden. Oljepriset steg, medan tekniksektorn släpade efter något på onsdagen.

New York-börserna stärktes på onsdagen då bristen på nyheter i handelskonflikten mellan USA och Kina under dagen uppfattades som positivt.

Flera olje- och energibolag gick starkt, samtidigt som oljepriset steg, medan tekniksektorn släpade efter något.

Dow Jones storbolagsindex stängde upp 1,0 procent till 26.035. Det bredare indexet S&P 500 steg 0,7 procent till 2.887, medan Nasdaq Composite ökade 0,4 procent till 7.857.

"Vi är bara en rubrik eller en tweet från triumf eller tragedi nästan varje dag nu. Vi balanserar verkligen på en knivsegg och det gör trading väldigt svårt", sade Arthur Hogan, chefsmarknadsstrateg på National Securities Corp, enligt Bloomberg News.

"Medan centralbanker och regeringar kan försöka begränsa nedsidan, ser uppsidan för aktier ut att vara begränsad såvida vi inte får se en oväntad förbättring i handelsspänningarna", sade Mark Haefele, global investeringschef vid UBS, till CNBC.

"Det är intressant med alla goda råd och åsikter om Kina men sanningen är att det tidigare agerandet varit ett stort misslyckande, men nu går det bra med Kina", skrev USA-presidenten Donald Trump på Twitter tidigare under onsdagen.

Bland enskilda bolag föll programvaruföretaget Autodesk 6,7 procent efter att ha sänkt sin prognos.

Juvelerarkedjan Tiffany & Co levererade en delårsrapport där resultat per aktie slog förväntningarna men försäljningen inte levde upp till analytikernas estimat och prognosen för jämförbar försäljning sänktes. Aktien var upp 3,0 procent.

Datortillverkaren Hewlett-Packard kom med förbättrade resultatutsikter för helåret 2019 efter tisdagens stängning. HP:s aktie steg 3,4 procent.

Kosmetikabolaget Coty var upp 6,0 procent efter att ha släppt kvartalssiffror före öppning. Resultatet var i linje med förväntat och bolaget meddelade även att det säljer sin kontrollerande del i e-handelsbolaget Younique tillbaka till grundarna.

På råvarumarknaden steg oljepriset efter  USA:s energidepartement visat större nedgång i oljelager än väntat. WTI-oljan var upp 1,6 procent till 55:78 dollar per fat. Bland oljebolagen var Exxon och Chevron upp runt 0,8 procent. Halliburton, ett av världens största oljeservicebolag, var upp 4 procent.

Räntan på den amerikanska tioåringen var oförändrad vid 1,47 procent.

Läs även: Göran Persson har hittat sin vd: Han tar över sargade Swedbank

Graf: S&P 500-index onsdagen den 28 augusti


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST