Fotograf: Unsplash

Handelsavhopparens bolag presenterar detaljer om årets hetaste teknikpryl

OnePlus ska lansera smart-tv-apparat.

OnePlus vd, Pete Lau,  har delat ett par bilder på den senaste produkten – OnePlus TV:n. Det är årets hetaste och mest upphaussade teknikpryl.

Vi har tidigare skrivit om att en av grundarna, Carl Pei, till företaget OnePlus hoppade av Handelshögskolan i Stockholm för att starta Iphone-utmanaren.

Läs även: Den 25-årige Handelsavhopparen som säljer mobiler för miljarder

OnePlus bekräftar att TV:n ska lanseras i september, till en början i Indien för att sedan expandera till Kina, EU och USA. Det rapporteras av ekonomisajten Business Insider.

Vd:n Pete Lau berättar för Business Insider att det ska vara en premiumprodukt med en premiumprislapp. OnePlus TV kommer med 4K-upplösning på en QLED-skärm, vilket vanligtvis erbjuder bättre bildkvalitet än en standard LCD-skärm. Han avslöjade också att OnePlus TV kommer köra  Android TV.

OnePlus grundades för sex år sedan och har lyckats möta den hårda konkurrensen inom telekombranschen.  Bolaget säljer  några av de bästa Android-telefonerna till ett betydligt lägre pris än andra varianter. OnePlus-telefoner tillhör de få mobiltelefoner som människor behöver köa för att få köpa. Den andra smarttelefonen som ger upphov till långa köer är Apples iPhone.

Läs även: Nu släpper Microsoft Hololens 2


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST