Cannabusiness: Det nya gröna guldet

I den ena amerikanska staten efter den andra blir cannabis för medicinskt bruk lagligt. När trenden kommer till Europa öppnar sig en enorm marknad. Läkemedel, snacks, öl, hundgodis, kosmetika – allt blir bättre med cannabis menar förespråkarna. Forskarna är inte lika övertygade.

På Köpenhamnsbörsen är det rusning efter cannabisaktier, i Denver har entreprenörer byggt så många växthus för odling av den gröna plantan att stadens elnota gått i taket och på den trendspanande festivalen South by Southwest i Texas i mars fick det nya spåret om "cannabusiness" ge plats åt inte mindre än 40 sessioner och genererade extremt mycket uppmärksamhet.

Läs även: Nu investerar hiphoplegenden i cannabis

"Det har blivit lite av en folkrörelse", säger Tobias Thornblad, vd och medgrundare till Monocl Strategy & Communication, en strategikonsult inom life science som tittat närmare på vilka svenska och internationella bolag som använder cannabis för att skapa nya läkemedel.

Den affärsmässiga attraktionskraften förklaras av den legaliseringsvåg av den narkotikaklassade plantan som nu sveper över världen...

Läs hela artikeln på vår premiumsajt:

 

Prova VA Insights gratis i 30 dagar

 

Är du redan prenumerant? Läs hela artikeln här! 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST