Fotograf: Pixabay

Veckans vinnare och förlorare på börsen

Här får du en snabbkoll på börsveckan, som rullat på bra efter rapporter som slagit förväntningarna. Nästa vecka riktas blickarna mot rapporter från Balco, SAS och Lundberg.

Veckan inleddes positivt i linje med de europeiska marknaderna. Majoriteten av storbolagen på OMXS30 stängde upp i måndags med H&M och Atlas Copco i spetsen med bränsle från stigande råvarupriser och positiva tongångar från Donald Trump kring handelssamtalen med Kina. Ratos, som föll 16 procent förra fredagen, steg 8 procent på höjda rekommendationer till behåll. Catena Media, som hjälper spelbolag att hitta kunder online, levererade dock en rapport, som var en stor besvikelse, vilken gav ett ras på över 16 procent.

Läs även: Därför tokrasar gamingbolaget

I tisdags var det surare, men bland annat SSAB steg på upprepad köprekommendation från Nordea. Medecinteknikbolaget Raysearch svingade sig upp kraftigt efter sin rapport och även omsorgsbolaget Ambea tillhörde vinnare efter sin.

I onsdags hade humöret vänt till det bättre igen. Kycklingsföretaget Scando Standard klättrade rejält, 7,8 procent, på sin rapport.

På torsdagen var det åter dags för ett hack ned i kurvan, men bland annat solenergibolaget Soltech sköt ändå i höjden med 7 procent på en bra rapport. Elbilstillverkaren Tesla fick en skjuts i gårdagensförhandel på uppgifter om att Volkswagen kan komma att lägga bud på bolaget, men föll sedan tillbaka på dementi från Volkswagen.

Läs även: Uppgifter: Volkswagen vill köpa Tesla

I dagens rapportskörd fanns bland annat finanskoncernen Catella och industri- och handelskoncernen Duroc samt bilsevicekedjan Mekonomen. Catella klättrar rejält på en bra rapport liksom Mekonomen medan Duroc faller på att både omsättning och resultat minskat.

Läs även: Mekonomen levererar bättre resultat än förväntat – omsatte 70 miljoner mer

Två intressanta affärer annonserades i finansektorn under veckan. Norwegian säljer sitt innehav i Norwegian Finans till Sampo och Nordic Capital, vilket ledde till ett rally för Norwegian, och Altorägda fondutmanaren Carneo köper Alfred Bergs svenska fonder och förvaltning från franska BNP Paribas.

Nästa vecka är det färre rapporterande bolag, bland dem märks bland annat Balco och Lundberg den 27 augusti samt SAS den 28 augusti.

Veckans vinnare:

1. JonDeTecg Sensors +55%
2. Bayn Europe +53%
3. RaySearch Laboratories +42%
4. Gabather +27%
5. Enersize +20%

Veckans förlorare:
1. InCoax Networks -38%
2. Technion -31%
3. Westpay -26%
4. Oncology Venture -22%
5. B3 Consulting Group -21%

Läs även: Färsk rankning: Ta rygg på vinnaraktierna med starkast köpsignaler just nu


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST