Fotograf: Wikipedia

Nu kan du stilla nattsuget - Coop har lanserat obemannad butik

Och bara i Norge. 

Under dagen fungerar Coop Extra i Oslo vilken matbutik som helst. Men efter kl 23.00,  när personalen har gått hem, tar tekniken över. 

Till höger om ingången finns det en till ingång som endast går att öppna med hjälp av en app och bank-id. 

”Butiken slår över till nattöppet och då sköts all handel digitalt. Kunderna handlar som vanligt men betalar via appen. Det går till och med att panta eller handla tobak. Vid det sistnämnda ålderskontrolleras man med fingeravtryck eller ansiktsigenkänning i appen,” berättar Hege Abrahamsen, regionchef på Coop Extra Öst i Norge för Fri Köpenskap till Dagens Handel.

Tidigare har Veckans Affärer skrivit om Lifvs Scandinavia och Automat i Sverige. Coop Extra i Norge använder sig av samma konceptet. De öppnade den 13 juni och precis som med i fall med de tidigare nämnda svenska butikerna har antalet kunder överträffat förväntningarna. 

 

”Snittet ligger på runt 60 nattkunder per dag men natten mot lördag brukar det kunna kliva över 100,” berättar Hege Abrahamsen till Dagens Handel

Läs även: Nu kommer ännu fler obemannade butiker – de vill öppna 300 stycken


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST