Fotograf: TT

Uppgifter: Volkswagen vill köpa Tesla

Tesla gör sig redo för uppköp. 

Elbilstillverkaren Tesla stiger drygt 2 procent i förhandeln efter uppgifter om att Volkswagen kan komma att lägga bud på bolaget. 

Enligt den tyska tidningen Manager, som Zero Hedge citerar, gör sig Tesla redo för uppköp, möjligtvis av Volkswagen, i och med att biltillverkaren försöker tillverka konkurrerande elbilar. 

Reuters skriver att Volkswagens CEO Herbert Diess är intresserad av att köpa aktier i Tesla. Diess hoppas på att Volkswagen kan dra nytta av Teslas kompetenser inom batterier och mjukvara. 

Tidningen Manager påpekar att marknaden börjat tappa förtroendet för bolaget och att ett möjligt uppköp kan vara det bästa alternativet för bolaget. Samtidigt påpekar tidningen att det kan bli svårt att få igenom affären och vinna godkännande från Porsche-familjen.

Tyska fordonsjätten Volkswagen dementerade på torsdagen tidigare uppgifter om att dess vd Herbert Diess är intresserad av att köpa en post i Tesla. 

Tesla steg så mycket som 3,6 procent på uppgifterna i Manager Magazin men föll sedan tillbaka efter att en talesperson från Volkswagen avfärdat uppgifterna som "ogrundade spekulationer".


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.