Fotograf: Flickr

Därför tokrusar sportspelbolaget

Aktien stiger 20 procent i den inledande handeln. 

Sportboksleverantören Kambi har tecknat ett utökat avtal med Draftkings i USA som innebär en utökning av samarbetet till ytterligare åtta delstater.

Det framgår av ett pressmeddelande.

De nya staterna är Colorado, Indiana, Iowa, Maine, New York, Pennsylvania, Tennessee and West Virginia.

"Villkoren i avtalet säkrar Kambis nuvarande intäkter i New Jersey på åtminstone kort till medellång sikt, samtidigt som det ger möjlighet att generera inkrementella intäkter i takt med att partnerskapet går in i andra delstater", skriver bolaget.

Kambis aktie backade över 16 procent tidigare i juni på rykten om att Draftking kunde vara på väg att köpa SB Tech och därmed bli med egen sportboksplattform - något som hypotetiskt skulle äventyra Kambis avtal med den amerikanska fantasysportjätten.

"De senaste tolv månaderna har Kambi och Drafkings utvecklat en symbiotisk relation och arbetat nära tillsammans för att leverera en sportbok med hög kvalitet, som bara har förbättrats över tid", skriver Kambis vd Kristian Nylén i pressmeddelandet. 

Kambis aktie stiger över 17-20 procent i den inledande handeln på Stockholmsbörsen.

Läs även: ”Jordens lungor” brinner rekordmycket – kan få förödande konsekvenser för klimatet 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST