Fotograf: VA.se

Snart kan elscootrar köra sig själva till laddningsstationen

KickScooter T60 kan lanseras till 2020.

Segway-Ninebot är elscooterleverantören bakom tjänster som Bird och Lime. 

Nu har företaget avslöjat att de satsar på att utveckla en elscooter som kan ta sig till laddningsstationen själv när batteriet är lågt. Det skriver Business Insider.

Elscootern KickScooter T60 kommer att börja testas i september 2019 och föreslås bli tillgänglig på marknaden under 2020 års första kvartal.

I dagsläget betalar elscooterbolagen ofta människor för att samla upp elscootrarna och ladda dem vid slutet av dagen. Elscootrar som själva kan köra sig till en laddningsstation skulle föra med sig att uppsamlingsjobben blir överflödiga. Men det skulle å andra sidan möjliggöra för företagen att effektivisera sin produktion.

KickScooter T60 skulle också erbjuda lite ordning och reda på gator där scootrar ofta läggs åt sidan vid slutet av en åktur. Det bygger i och för sig på att städer tillåter dem.

Eventuellt kommer ytterligare en tjänst att utvecklas för KickScooter T60 som skulle låta elscootern komma till dig genom några enkla klick på din smartphone.

KickScooter T60 kommer att kosta ungefär 13 750 kronor, vilket är betydeligt dyrare än nuvarande elscootrar som brukar kosta mellan 1 000 till 3 000 kronor. 

Läs även: Elscootrar producerar mer utsläpp än en vanlig dieselbuss


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.