Fotograf: Pixabay

Wall Street öppnar på plus

Efter rapporter.

USA-börserna såg på onsdagseftermiddagen ut att öppna upp efter ett par detaljhandlares rapporter och inför att protokollet från det senaste Fed-mötet publiceras under handelssessionen.

”Tonerna i diskussionerna kan ge en styrning i om marknaden har rätt i att förvänta sig en ytterligare aktion i september”, skriver Michael Hewson på CMC Markets i ett marknadsbrev.

Vid 14.45-tiden noterades terminerna för Dow Jones industriindex, det bredare S&P 500 liksom för teknikorienterade Nasdaq 100 samtliga 0,7 till 0,8 procent högre.

Inom detaljhandelssfären lyfte lågprisaktören Target 17 procent i förhandeln sedan såväl kvartalsvinst och omsättning varit över förväntan. Sektorkollegan Lowe's steg samtidigt 13 procent sedan det redovisat en starkare vinstökning än förväntat, jämfört med det andra kvartalet 2018.

I fordonssektorn hittades Fiat Chrysler 4 procent högre i förhandeln sedan italienska Il Sole skrivit att diskussionerna om en sammanslagning med franska Renault återupptagits.

På makrofronten väntas alltså protokollet från det senaste Fed-mötet då räntan sänktes med 25 punkter, den första sänkningen från Fed på ett decennium. Efter mötet i slutet av juli har USA-presidenten Donald Trump flera gånger varit ute och manat till en mer aggressiv räntepolitik.

Även om protokollet kan ge viss klarhet kring Fed-ledningens syn kan det tänkas överskuggas av Fed-chefen Jerome Powells tal i Jackson Hole på fredag, skriver Bloomberg News.

"Nyckelpunkten denna vecka är Jackson Hole-talet", säger Tuuli McCully på Scotiabank till Bloomberg TV.

På räntemarknaden var amerikansk tioårsränta upp 2 punkter till 1,58 procent.

Noteringar vid 14:45-tiden
(jämfört med nivån vid USA-stängning förgående handelsdag)
Terminen för DJIA        +0,71%
Terminen för S&P 500     +0,76%
Terminen för Nasdaq 100  +0,78%
2-åriga USA-räntan       +0,0161   till 1,5406%
10-åriga USA-räntan      +0,0228   till 1,5825%
Olja, US WTI             +1,16%    till 56:74 dollar/fat
Olja, Brent              +1,46%    till 61:00 dollar/fat
EUR/USD                  +0,0002   till 1:1102

Läs även: Wall Street backade – Netflix föll kraftigt


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.