Fotograf: Unsplash

Coca-Cola experimenterar med BYOB

Bring Your Own Bottle! 

För ett år år sedan började Coca-Cola att testa automater där man kan fylla på sin flaska med rent vattten gratis, eller med kolsyrat men då till ett lågt pris. Dessa ”vattenstationer” kallas för Dasani PureFill-automater. 

Förra veckan annonserade Coca-Cola sina planer att utöka automaternas spridning och lägga till 100 enheter runt om i USA redan hösten 2019. Det rapporterar GreenBiz. Projektet kan markera ett viktigt skifte mot ett storskaligt förpackningsfritt utbud. 

Målet med Coca-Cola projektet är att bli av med 1 miljard PET-plastflaskor från sin logistikkedja, och det är en del av World Without Waste-visionen. Dessutom ska Coca-Cola fortsätta försäkra att 100 procent av deras flaskor är återanvändbara och till 2030 ska 50 procent av flaskorna vara gjorda av återvinningsbart material.

Läs även: Varumärkena du inte visste hemligheten bakom – här är förklaringen


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.