Fotograf: Wikipedia/Wikimedia Commons

Apples ”The Morning Show” – den dyraste tv-serien någonsin

150 miljoner dollar per säsong. 

Apple försöker hårt att få in unikt innehåll till sin nya streamingtjänst, Apple TV Plus. 

En av satsningarna är tv-serien ”The Morning Show” där huvudrollerna spelas av Jennifer Aniston, Reese Witherspoon och Steve Carell. 

Apple har investerat 300 miljoner dollar i de två första säsongerna, enligt Bloomberg. Det rapporteras att Aniston och Witherspoon tjänar 1,25 miljoner dollar per avsnitt. 

Även om det inte specificeras om det är 150 miljoner dollar för bara produktion, marknadsföring och skådelspelarnas löner, eller inte, kommer serien att bli en de dyraste showerna att producera någonsin.

För att ha något att jämföra med, kostade Netflix första säsongen av ”The Crown” 130 miljoner dollar, enligt the Daily Beast. Säsongen bestod av 10 avsnitt. 

Sista säsongen av ”Game of Thrones” hade en bugdet på 15 miljoner dollar per avsnitt, eller 90 miljoner dollar för hela säsongen, bestående av sex avsnitt, enligt Verity. Den kallades för den mest dyrbara TV-serien någonsin. 

Läs även: Game of Thrones-skaparna lämnar HBO för Netflix


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.