ANNONS

Svenska banken: ”Vi jobbar för våra kunder – inte nästa kvartalsrapport"

Storstadsfokuserade, slutna och vinsthungriga. Det är en allt vanligare kritik mot bankerna. Samtidigt visar undersökningar att privatkunder som har flera banker är mer nöjda. Något som bekräftas av Landshypotek Bank.

”Vi jobbar för våra kunder, inte nästa kvartalsrapport, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren”, affärschef på Landshypotek Bank.

Enligt Svenskt Kvalitetsindex är kunder med fler bankrelationer nöjdare än de som bara har en. I en undersökning för 2018 svarar 61 procent att de anlitar fler banker. Samtidigt blir vi mer och mer värderingsstyrda, inte minst när det kommer till hur vi placerar pengar eller var vi lånar.

Detta är en trend som bekräftas av Landshypotek Bank som erbjuder bolån till hus.

”Vi vill gärna få kundernas förtroende utifrån vilka vi är och vad vi gör. Vi ser en allt större konsumentmedvetenhet om bankernas värdegrund och vad bankerna står för”, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren, affärschef på Landshypotek Bank.

En bank med annorlunda värderingar

Landshypotek Bank är ett av Sveriges äldsta kreditinstitut och ägs av landets skogs- och jordbrukare. Sedan intåget på bolånemarknaden för knappt två år sedan har Landshypotek Bank hjälpt tusentals villaägare i hela landet att sänka sina boendekostnader.

Bankens överskott går oavkortat till svenska lantbrukare runt om i landet och skapar samhällsnytta. Förra året delades 138 miljoner kronor ut till medlemmar som är verksamma inom jord och skog.

”Vi är en bank med en annorlunda grund och värderingar jämfört med andra banker. Vi siktar på att fortsätta vår tillväxt i bolåneaffären och bli än mer betydelsefulla på marknaden inom de gröna näringarna och för våra jord- och skogsbrukskunder.”

”Vi tjänar högre syften”

Landshypotek Banks bolån riktar sig till husägare över hela landet. Räntemodellen är rak och transparent där bästa ränta ges efter belåningsgrad och bindningstid.

”Kunderna uppskattar att vår räntesättning är helt öppen och gäller för alla våra bolånekunder. Kunden ser direkt på hemsidan vilken ränta vi kan erbjuda. Som en annorlunda bank tjänar vi högre syften än att berika oss själva. Vi arbetar för våra kunder, inte för nästa kvartalsrapport”, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren.

Den 21 augusti sänkte Landshypotek Bank sina bolåneräntor. Med sänkningarna ligger bankens bästa ränta för närvarande på 1,18%* eller lägre, för bindningstider på tre månader upp till fem år. Lägst ränta har nu bolån med tre års bindningstid med en bästa ränta på 1,08%**, och gäller en belåningsgrad upp till och med 60%.

Läs mer om Landshypotek Banks bolån till hus och se hur erbjudandet ser ut för dig

* Bolåneräntan 1,18%, effektiv ränta 1,19%, gäller för närvarande och avser bindningstid 3 månader samt 1, 2, 4 och 5 år med en belåningsgrad upp till 60%.

** Bolåneräntan 1,08%, effektiv ränta 1,09%, gäller för närvarande och avser bindningstid 3 år med en belåningsgrad upp till 60%. Aktuella bolåneräntor för fler bindningstider och belåningsgrader hittar du på landshypotek.se


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.