ANNONS

Mötes-evangelisten listar: 6 budord för bättre möten

Bara ett stenkast från Enköping ligger Fagerudd Konferens som drivs av Sveriges enda mötesevangelist, Sebastian Tarkowski. I veckans avsnitt av PåJobbet står mötet i centrum och här får vi höra mer om Sebastians mötes-filosofi - som han varmt predikar om.

I veckans avsnitt av podden diskuterar Hakim och Sebastian djupare om kärnan i mötet. Sebastian har en tydlig filosofi, men vad går den mer konkret ut på?

“Det är superlätt faktiskt! För att ett möte ska vara meningsfullt måste mötets syfte vara förankrat hos alla mötesdeltagare. Alla måste förstå varför de är där för att de ska kunna vara med och bidra. Och det ansvaret, att förankra mötets syfte, ligger hos mötesledaren. Det kräver förarbete, men även om det inte hinns med finns en enkel lösning: inled alla möten med att ställa frågan till mötesdeltagarna om varför vi har det här mötet och vilka förväntningar de har på utfallet. Om inte annat ger det god vägledning inför hur du kan förbereda nästa möte”, berättar Sebastian Tarkowski och fortsätter:

“Om deltagare inte kan motivera varför de är där, kanske de inte heller ska vara det. Men ännu viktigare: När syftet med mötet är förankrat hos alla mötesdeltagare, då tror jag stenhårt på att ALLA kan vara med och bidra och göra saker bättre. Det är en magisk känsla när hela mötet är med”, säger Sebastian Tarkowski. 

Möten kan lätt bli en punk som tar upp tid. Men även här berättar Sebastian om varför just möten är viktigt och kanske till och med en av de svåraste delarna i arbetet.

“Jag har tidigare jobbat på storbolag där man skämtar om att man inte hinner arbeta för att man bara sitter i möten hela tiden. Men möten är kanske den viktigaste, och svåraste delen av arbetet. Det enkla sker efter mötet, när det vi gemensamt kom fram till ska implementeras, då får vi fokusera på de saker vi själva är bra på och som kommer naturligt för oss.“ 

I veckans avsnitt av Påjobbetpodden är mötet i fokus där Sebastian Tarkowski listar sex viktiga verktyg som gör möten mer meningsfulla och givande. 

Påjobbetpodden är en av Sveriges största ledarskapspoddar och drivs av bolaget Wise Consulting, som är experter på utveckling av organisationer och människor. Du hittar fler avsnitt där poddar finns! 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.