Fotograf: Alex Brandon / TT

Tim Cook varnar Trump för handelskrigets effekter

Tullarna kan ge koreanska Samsung, som inte är föremål för samma tariffer, konkurrensfördelar.

Teknikjätten Apples vd Tim Cook och Donald Trump diskuterade under söndagen effekterna av de amerikanska handelstullarna på kinesisk import, rapporterar Reuters.

Enligt den amerikanska presidenten argumenterade Apple-chefen för att tullarna kan skada bolaget, i synnerhet eftersom koreanska Samsung inte är föremål för samma tariffer.

Flera av den amerikanska teknologitillverkarens produkter fanns inom ramen av den lista över varor som kommer att förtullas från och med den 1 september i år.

Bland annat de i Kina tillverkade hörlurarna Air Pods, armbandsuren Apple Watch och smarta hem-modulen Home Pod.

"Jag tycker att han hade väldigt övertygande argument, så jag funderar på det", sade Donald Trump, som tidigare under söndagen på Twitter även uppgav att hans administration gör framsteg med Kina.

Importtullar på ytterligare kinesiska varor till ett värde av 300 miljarder dollar, inklusive konsumentteknik, är schemalagda att implementeras den 1 september respektive den 15 december.

Nya amerikanska tullar på varor importerade från Kina, där Apple har den största delen av bolagets tillverkning, ska införas i två steg den 1 september och den 15 december i år, enligt uppgifter från det amerikanska handelsdepartementet.

I tillägg till de nämnda Apple-varorna kommer den andra omgången att belägga storsäljare som Macbook och Iphone under tullar.

Sammantaget gäller tullarna för varor importerade från Kina till ett värde av ytterligare 300 miljarder dollar.

Läs även: Apple och Goldman Sachs har börjat ge ut Apple-kreditkort till kunder


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST