Wall Street: General Electric hade sin värsta börsdag på 11 år

Bland enskilda bolag upplevde industrikonglomeratet General Electric sin värsta börsdag på 11 år med ett fall på 11,3 procent.

De ledande börsindexen i New York avslutade torsdagen på plus, med undantag för Nasdaq, efter ännu en volatil handelsdag, då handelskonflikten mellan USA och Kina fortsatte vara i centrum.

Ett handelsavtal med Kina måste vara "på våra villkor", sade president Donald Trump på torsdagseftermiddagen. Tidigare meddelade en talesperson för Kina att länderna hoppas kunna mötas halvvägs gällande ett handelsavtal.

Dow Jones storbolagsindex stängde upp 0,4 procent till 25.580. Det bredare indexet S&P 500 steg 0,3 procent till 2.848, medan tekniktunga Nasdaq Composite backade 0,1 procent till 7.767.

Sektorsvis var det störst uppgång för dagligvaror, medan energibolag återfanns i botten.

Bland enskilda bolag upplevde industrikonglomeratet General Electric sin värsta börsdag på 11 år med ett fall på 11,3 procent. Detta sedan Harry Markopolos, redovisningsutredaren som slog larm om Bernard Maddoffs svindleri, sagt att bolaget undangömmer sina finansiella problem i sin bokföring.

Enligt Markopolos ska General Electrics vara "värre än skandalbolaget Enron", skrev CNBC. Det totala värdet av bokföringsbedrägeriet ska enligt honom vara 38 miljarder dollar, över halva General Electrics rådande börsvärde.

Läs även: GE rasar på varning för ny ”Enron-skandal”

Varuhuskedjan Walmart höjde sin prognos för den justerade vinsten per aktie för det brutna räkenskapsåret 2020/2021 i sin kvartalsrapport. Det justerade resultatet per aktie för det andra kvartalet var samtidigt något högre än väntat och aktien steg drygt 6 procent.

Kinesiska nätkonglomeratet Alibabas omsättning och resultat var bättre än väntat, vilket fick aktien att stiga 3 procent i New York.

Cisco Systems, som tillverkar nätverksutrustning, redovisade efter onsdagens stängning ett justerat resultat och försäljning som var i linje med förväntningarna. Aktien handlades dock ned 8,6 procent, då prognoserna var sämre än väntat.

Briggs & Stratton, som inom vissa produktområden konkurrerar med Husqvarna, föll 45 procent efter att ha sänkt helårsprognosen och utdelningen i samband med torsdagens kvartalsrapport.

Räntan på den amerikanska tioåringen var ned 7 punkter till 1,51 procent.

Läs även: Kina hoppas kunna mötas halvvägs med USA gällande handeln

Graf: S&P 500-index


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.