Fotograf: Pixabay

Inga billiga sommargrönsaker i år – gurka och tomat blir allt dyrare

Fruktsallad kan bli din lösning.

I juli har inflationen legat på 1,5 procent och det är lägre än föregående månad. Trots det har priserna på många livsmedelsprodukter stigit kraftigt, med 3,8 procent. Det rapporterar Statistiska centralbyrån

Bland de livsmedel som blivit dyrare syns främst grönsakerna och kött. Grönsaker är nu totalt tolv procent dyrare. Priset har ökat mest för redan dyra lyxgrönsak avokado - med hela 40 procent, men för de basvarorna tomat och gurka har priset stigit med 30 procent, skriver fPlus

Däremot frukt har blivit sammanlagt fem procent billigare. 

Läs även: Prognosen: Inflation nära mål


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.