Endomines producerade inget guld i andra kvartalet

Gruvbolaget kommer inte att nå sin prognos om en produktion på 5.000-8.000 uns guld under 2019.

Gruvbolaget Endomines intäkter uppgick till 3,5 miljoner kronor under det första halvåret 2019 (71,5). 

Rörelseresultatet uppgick till -22,3 miljoner kronor (-23,1) och nettoresultatet blev -30,1 miljoner kronor (-3,5) för perioden.

Som tidigare meddelat kommer bolaget inte att nå sin prognos om en produktion på 5.000-8.000 uns guld under 2019. Ingen guldproduktion skedde i det andra kvartalet. 

Under året skedde en vidareutveckling av Fridaygruvan i Michigan och slutförandet och idrifttagandet av anrikningsverket, som tekniskt färdigställdes i slutet av april.

"I samband med förberedelserna för 'bypassledningen' för sandmagasinet efter snösmältningen upptäckte man att sandmagasinets beläggning och vissa bärande konstruktioner hade skadats under vintermånaderna och vårens avrinning", skriver tillförordnade vd:n Marcus Ahlström.

Han fortsätter:

"Jag är dock mycket glad över att vi äntligen har startat upptrappningsskedet för Friday och ser fram emot att uppnå full produktion så snart som möjligt."

Läs även: Kry förlorade en kvarts miljard kronor 2018


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.