Fotograf: Unsplash

Kristecknen hopar sig – årets värsta ras

Samtliga sektorer på S&P 500 blinkade rött på onsdagen med energi och finans i botten.

 

De ledande börsindexen i New York drog nedåt rejält på onsdagen efter förnyad oro för den ekonomiska tillväxten globalt.

Dow Jones storbolagsindex stängde ned 3,1 procent till 25.478. Det bredare indexet S&P 500 sjönk 2,9 procent till 2.840, medan tekniktunga Nasdaq Composite backade 3,0 procent till 7.773.

Under dagen korsades räntekurvorna för den amerikanska tioåriga respektive tvååriga statsobligationen, ett fenomen som ofta förebådat en ekonomisk recession.

Samtidigt kom statistik från Kina som visade att landets industriproduktion växte med 4,8 procent i juli, vilket var klart lägre än de 5,8 procent analytikerna hade räknat med.

Samtliga sektorer på S&P 500 blinkade rött på onsdagen med energi och finans i botten.

Banker pressades av de sjunkande räntorna och Bank of America, Citigroup och JP Morgan stod för nedgångar på mellan 4,2 och 5,2 procent.

Ännu värre gick varuhuskedjan Macy's som rasade drygt 13 procent efter att ha redovisat resultat för årets andra kvartal som var långt under analytikernas förväntningar. Detta efter kraftiga prisnedsättningar under våren i syfte att bli av med osålda varor. Sektorskollegorna Nordstrom och Kohl's sjönk drygt 10 procent.

Mediabolaget CBS tappade 7,6 procent. Aktien har sänkts till underperform, från tidigare outperform, av Bernstein efter fusionen med Viacom.

Den kinesiska kafékedjan Luckin Coffee har redovisat en förlust på 0:48 dollar per aktie för det gångna kvartalet, vilket var svagare än den förlust på 0:43 dollar som väntades på förhand. Aktien backade 16,7 procent.

Cannabisproducenten Tilray föll 15 procent. Bolaget gjorde en förlust på 0:32 dollar per aktie i förra kvartalet, sämre än den förlust på 0:25 dollar som väntades. Det hjälpte inte att Tilray överträffade kvartalsprognoserna vad gällde försäljningen.

Under kvällen gick Donald Trump åter till attack mot Federal Reserve i en tweet och gav centralbanken skulden för den ökade rädslan för en avmattande amerikansk ekonomi.

Räntan på den amerikanska tioåringen var ned 12 punkter till 1,58 procent.

Läs även: Investmentbanken: Risken för global recession har ökat till högsta nivån på åtta år

Graf: S&P 500-index

 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST