Fotograf: Most Photos/Unsplash

GE rasar på varning för ny ”Enron-skandal”

Amerikanska industrikonglomeratet General Electric är ned drygt 4 procent  i förhandeln.

Amerikanska industrikonglomeratet General Electric är ned drygt 4 procent i förhandeln efter rapporter från visselblåsare om att likviditetssituationen är betydligt sämre än bolaget gått ut med. Det rapporterar Wall Street Journal. 

Redovisningsexperten Harry Markopolos, som tidigare rest varningsflagg för Bernie Madoffs Ponzibedrägeri, har utsett General Electric som ett nytt mål. I en 175 sidor lång rapport anklagas bolaget för att ha dolt djupet på sina problem vilket resulterat i felaktiga och bedrägliga finansiella rapporter till tillsynsmyndigheter, menar visselblåsaren. Enligt Harry Markopolos ska General Electric vara "värre än skandalbolaget Enron". Enron-skandalen är ett välkänt exempel på uppsåtligt företagsbedrägeri och korruption. Det skriver CNBC.

Uppgifterna är dock inte bekräftade av företaget. General Electric avfärdar alla anklagelser.

"Vi har aldrig träffat, pratat med eller haft kontakt med den här personen. Medan vi inte kan kommentera detaljerna i hans rapport, som vi inte har tagit del av, kan vi säga att alla de anklagelser som vi har hört om är falska", sade General Electric i ett uttalande till CNBC.

Läs även: Ny skandal kring XXL


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST