LeoVegas: Vinsten över förväntan, men kundintaget är en besvikelse

LeoVegas levererar en stark rapport. Analysföretaget Pareto står fast vid sin köprekommendation. Aktien tappar efter rapporten. 

Bettingbolaget LeoVegas redovisar en omsättning som var högre än väntat under andra kvartalet. Rörelseresultatet var positivt och bättre än väntat. Jämfört med föregående år sjönk vinsten.

Antalet deponerande kunder uppgick till 334 961 (309 987), en ökning med 8 procent. Antalet nya deponerande kunder uppgick till 138 758 (134 487), en ökning med 3 procent. Antalet återkommande deponerande kunder uppgick till 196 203 (175 500), en ökning med 12 procent.

I rapporten uppger bolaget att de preliminära intäkter i juli uppgick till 29,7 miljoner euro (27,1) motsvarande en tillväxttakt på 9 procent.

Vidare uppger Leovegas att bolaget har valt att inte ansöka om spellicens på den nyligen omreglerade schweiziska marknaden. Schweiz stod för 2,2 miljoner euro av intäkterna under det andra kvartalet.

En stark rapport och aktien kommer antagligen att starta starkt, men kan komma att falla tillbaka till en mindre kursuppgång vid stängning. Det skriver Pareto i en kommentar till LeoVegas rapport för det andra kvartalet.

Intäkterna var bättre än vad analyshuset räknat med i det andra kvartalet drivet framförallt av Norden och resten av världen.

Däremot var kundintaget svagare än väntat och de operativa kostnaderna högre än väntat och Pareto räknar med att finjustera ned sina estimat, i häradet 0-5 procent, för 2019 och 2020.

Tio minuter efter Stockholmsbörsens öppning var aktien upp omkring 2 procent efter handlats högre än så de inledande handelsminuterna.

Pareto står fast vid sin köprekommendation och riktkursen 50 kronor.

Läs även: Stockholmsbörsen: Kursvinnarna efter rapportfesten


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.