Fotograf: Press

Kajsa Rinaldo Persson – tennisstjärnan som har börsnoterat sig själv

Hon har vunnit 15 raka matcher i sommar, men det har inte varit lätt varken fysiskt eller ekonomiskt.

Kajsa Rinaldo Persson är den första damtennisspelaren som har börsnoterats. Hon säljer nämligen andelar i sig själv. Hon får in pengar från investerare och om det går bra för henne i framtiden får andelsägarna 20 procent av prispengarna under perioden 2018-2022.

Det finns inga nackdelar med att börsnotera sig själv. Jag tar alla beslut självständigt och investerarna finns där som stöd”, säger tennisstjärnan.

Hennes tennissatsning finansieras med crowd investing genom att Kajsa säljer andelar via sportbörsen Trade in Sports. 

21-åringen är en stor talang. Som junior vann hon många SM-titlar. Som senior har hon vunnit 10 000-dollarsturneringen på ITF-touren och representerat Sverige i Federations Cup.

Tennis är en dyr sport och det finns många ekonomiska utmaningar för en ung spelare som Kajsa. Den största utgiftsposten är alla resor. Sedan måste man även betala för utrustningen, boendet och tränarna.

“Min motivation har stärkts sedan jag har börsnoterat mig. Man spelar för någon annan, inte bara för sig själv. Man kan ge tillbaka till de som har satsat och verkligen trott på mig”, säger tennisspelaren.

Kajsa har sålt totalt 3 450 andelar för 100 konor styck. Sammanlagt får hon 345 000 kronor i riskkapital och utdelningen betalas till investerarna om hon tjänar in mer än 1 miljon kronor just det året.

“Nästa mål är att kunna ta med mig min tränare på turneringar. Det kommer hjälpa mig att utvecklas. Målet med min satsning är att kunna leva som tennisproffs.”

Läs även: Tennisstjärnornas miljonvinster – på och utanför banan