Argentinas president, Mauricio Macri Fotograf: Natacha Pisarenko/TT/Most Photos

Argentinas börs totalkollapsar – nedgången en av historiens största

Argentinas nuvarande president förlorade primärvalet. Det skakade om börsen.

 

Argentinas nuvarande president Mauricio Macri riskerar att förlora valet. Han förlorade söndagens primärval, vilket skakade om börsen. Nu oroar sig marknaden för att Argentina kommer att återgå till Mauricio Macris företrädares gamla politik. Ledande indexet S&P Merval tappade 48 procent, vilket är ett av historiens största börsras. Även Argentinas valuta peso tappade 15 procent. Det rapporterar Bloomberg.

Sedan 1950 är det endast Sri Lankas 60 procentiga ras under inbördeskriget 1989 som slår denna nedgång.

Mauricio Macri vann förra valet med löften om marknadsliberal politik och återhämtning av ekonomi, men har ännu inte lyckats uppnå vallöftena, då Argentina befinner sig i recession. Hans motståndare lovar välfärdssatsningar som fria läkemedel och höjda löner. Det skriver Dagens Nyheter.

 

 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST