Fotograf: Pressbild Daimler

Daimler i dieselskandal: Ska böta upp till 10 miljarder

Utredningen pågår fortfarande.

Tyska Daimler väntas åka på mellan 800 miljoner och 1 miljard euro i böter för dieselskandalen. Det rapporterar Der Spiegel.

Enligt tidningen överväger åklagarna i Stuttgart att bötfälla bolaget med upp emot 5 000 euro per bil som påverkats. En talesperson för åklagarmyndigheten säger att utredningen fortfarande pågår och inte väntas vara slutförd innan årsskiftet.

Läs även: Från trainee till vd på 25 år – svensken greppar ratten på Daimler


Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.