ANNONS

De utmanar kostsamma IT-projekt inom retail

Barium hjälper sina kunder att digitalisera och framtidssäkra verksamheten till en fraktion av traditionella IT-aktörers leveransmodeller. Detta med hjälp av en så kallad low code-plattform.

Retailbranschen står idag inför en omvälvande transformation som drivs av framförallt digitalisering och nya, smarta verktyg för att kunna bemöta de krav som ställs såväl som internt.

Det som särskiljer retail från andra branscher är att man inte har råd att sitta och vänta på att ett eller flera stora IT-projekt ska blir klara.. Det behövs små, snabba förändringar som ger effekt redan dag ett och där kommer low code in i bilden. 

Genom plattformen Barium Live, tar Barium affärsprocesser från start till mål utan hemmasnickrade lösningar eller långa IT-projekt.

Om Barium

Barium lever efter visionen att leverera smarta IT-stöd som förenklar organisationers vardag. Barium hjälper organisationer att effektivisera och framtidssäkra sina arbetssätt och processer. Barium Live är en innovativ plattform där skräddarsydda applikationer kan skapas så att verksamheten kan följas upp och effektiviseras med lätthet. Ägare: Finska industrifamiljen Ehrnrooth.

Läs mer om Barium här!

“Det är väldigt många organisationer som sitter med föråldrade och ej ändamålsenliga IT-system där verksamheten tvingas använda gemensamma Excel-ark och mail för att lösa affärskritiska processer. Det leder ofta till bristande transparens och ineffektivitet”, säger Mattias Arnelund, CEO på Barium och Mika Jolanki, CTO på Barium, fyller i:

“Många bolag har formulär på sin hemsida, för till exempel sin reklamationshantering, men sedan bearbetar de informationen manuellt. Här tar vi på Barium vid och digitaliserar ärendet hela vägen in i mål. Vi för samman verksamhet och IT.”

Barium Live är en innovativ plattform, där smarta IT-stöd kan skapas och skräddarsys efter kundens behov. Ofta med stöd från återanvändbara lösningsmallar som en katalysator i den digitala transformationen.

“Med vår plattform slipper kunderna skriva komplicerad kod. Verksamhet och IT samverkar utifrån en gemensam plattform som fyller de gap som skapar ineffektivitet och risk”, säger Mattias Arnelund.

Barium har runt hundra aktiva kunder och hjälper bland andra NetOnNet, Apoteket, Selecta, Vasakronan, Getinge samt flertalet kommuner och regioner att digitalisera sina verksamheter.

“Selecta hade utmaningar med sin leveransprecision som hade lett till missnöjda kunder. En ny ”end to end”-process skapades i Barium Live som en digital lösning ovanpå kundens befintliga ERP– och CRM–system. Som en effekt av detta ökade leveransprecisionen från 63 till 99 procent och kundnöjdheten steg radikalt”, säger Mattias Arnelund.

“Ihop med Apoteket har vi skapat sju nya applikationer på tio månader. Bland annat har de tagit fram affärsapplikationer för digital store-check, reklamationshantering och incidenter, och ytterligare ett antal är under framtagande. Det här påvisar styrkan med Barium Live, det är enkelt och effektivt att skapa skräddarsydda affärskritiska applikationer som även möjliggör snabb utrullning i verksamheten”, avslutar Mika Jolanki.

Läs hela kundcaset med Apoteket här!


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST