Fotograf: Unsplash

Instagrams annonspartner lagrade data om användare

Instagram skickade varningsbrev till annonspartnern. 

Facebook-ägda Instagram skickade under onsdagen ett varningsbrev till Hyp3r, en San Francisco-baserad startup som jobbar med marknadsföring. Bolaget ska på ett felaktigt sätt ha samlat in data om användare, rapporterar CNBC.

Hyp3r ska ha skapat verktyg som tillåter dem att samla in publik information om Instagram-användare, bland annat bilder, profilbilder och platsinformation. Informationen kan användas av bolagets kunder för att rikta annonser till specifika personer.

Instagram har plockat bort Hyp3r från plattformen och gjort en uppdatering så att inga andra företag ska kunna göra något liknande.

Hyp3r anser att de inte brutit mot Instagrams regler.

Läs även: Carlings digitala kollektion kan bli ny Instagram succé


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST