Fotograf: Pexels

Stigande kurser efter nedtrappning i handelskonflikten

Yuanen stärks något mot dollarn. Stockholmsbörsen får en nedtrappning i handelskonflikten mellan USA och Kina. 

Stockholmsbörsen  får en förhållandevis stark start på torsdagen. Stöd kommer från en nedtrappning i handelskonflikten mellan USA och Kina i takt med att den kinesiska yuanen stabiliserades gentemot dollarn. Klockan 9.10 var storbolagsindexet OMXS30 upp 1,05 procent till nivån 1.544. 

USA-börserna hade en volatil utveckling på onsdagen. Efter att ha varit ned med så mycket som 2 procent återhämtade sig index för att stänga på i det närmaste oförändrade nivåer. Den tekniktunga Nasdaq-börsen utgjorde ett undantag och stängde något uppåt. Från det att den svenska börsen stängde på onsdagen till de amerikanska börsernas stängning var S&P 500 index upp med närapå 1 procent.

Biogaia ökade omsättningen med 10 procent i det andra kvartalet och resultatet ökade i ungefär samma takt.

Medicinteknikbolaget Bactiguards rapport för det andra kvartalet visade på en klart lägre försäljning än motsvarande kvartal för ett år sedan och förlusten på sista raden ökade.

Oljebolaget Shamaran Petroleum vände till förlust i det andra kvartalet 2019. Samtidigt vidhöll bolaget sin prognos om en daglig produktion på 30.000-35.000 fat per dag under 2019.

Securitas har fått se sin riktkurs sänkt till 140 kronor från tidigare 145 kronor av JP Morgan. Rekommendationen om undervikt upprepades.

Läs även: Wall Street: Disney backade efter rapporten


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST