Fotograf: Pexels/Unsplash

Mercedes Benz slår rekord i juli

Juli-försäljningen är en ökning med 12,7 procent.

Daimler-ägda Mercedes Benz nådde sin bästa försäljning i juli någonsin, med totalt 188 857 sålda bilar.

Juli-försäljningen är en ökning med 12,7 procent jämfört med samma period föregående år. Försäljningen ökade i bolagets alla tre regioner, Europa, Asien och Nordamerika. 

Under årets första sju månader har försäljningen trots den starka juli minskat med 2,4 procent jämfört med föregående år. Totalt har Mercedes sålt cirka 1,3 miljoner bilar från januari till slutet på juli.

"Vi är mycket nöjda med starten på det tredje kvartalet. Det bästa juli någonsin för Mercedes Benz försäljning bekräftar våra positiva förväntningar för de kommande månaderna", kommenterar Britta Seeger, marknads- och försäljningschef.

Läs även: Stockholmsbörsen: Uppåtrekyl med Ericsson i topp


Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.