Fotograf: Tomas Oneborg/SvD/TT

Eltel säljer polsk Communication-verksamhet för 13 miljoner euro

Avyttringen uppges vara en del i strategin där Eltel mer tydligt fokuserar på att utveckla den nordiska marknaden. 

Teleinstallationsbolaget Eltel har tecknat ett avtal om att avyttra sin polska Communication-verksamhet till Vinci Energies, en global aktör inom koncessioner, bygg och anläggning. Den totala köpeskillingen uppgår till cirka 12,7 miljoner euro. 

Transaktionen beräknas skapa en positiv kassaflödespåverkan på 10 miljoner euro och ha ett positivt resultat om ungefär 1 miljon euro på rörelseresultatet, enligt ett pressmeddelande. Avyttringen är föremål för myndighetsgodkännande.

"Vi har under åren utvecklat Communication Polen på ett framgångsrikt sätt och är nöjda att verksamheten nu får en ny ägare vilket innebär att den kan fortsätta att växa. Avyttringen skapar samtidigt värde för oss och våra aktieägare, då den stärker vår balansräkning och vårt nordiska fokus", kommenterar Eltels vd Casimir Lindholm.

Avyttringen uppges vara en del i strategin där Eltel mer tydligt fokuserar på att utveckla den nordiska marknaden. 

Affären förväntas slutföras under tredje kvartalet 2019. 

Läs även: Klarna värderas till över 50 miljarder efter ny finansieringsrunda


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST