Fotograf: Montage VA.se, pressbilder

Löwengrip och Hadenius säljer ”startup-fabriken” Nordic Tech House

Duon ägde 25 procent av aktierna i Nordic Tech House.

Bloggstjärnan och entreprenören Isabella Löwengrip lämnade styrelsen i bolaget Nordic Tech House i slutet av juni.

Nu avslöjar Breakit att Isabella Löwengrip och kollegan Pingis Hadenius säljer alla sina aktier i bolaget, som de var med och grundade.

Tillsammans har duon innehaft 25 procent av Nordic Tech House aktier. Köparna är bolagets andra grundare Viktor Lundqvist, Linus Kaasik och Patrik Unevik.

"Jag kan bekräfta att vi köpt aktierna. Vi arbetar just nu med att ta in nya ägare till bolaget", säger Viktor Lundqvist som är vd för Nordic Tech House, till Breakit.

Nordic Tech House har beskrivits som en "startup-fabrik", som hjälper företag med marknadsföring och programmering i utbyte mot aktier. Bolaget har bland annat jobbat med Fitness Collection, Hermine Hold och Nextcell. 

Till Breakit säger Marisol Was, Isabella Löwengrips kommunikationschef, att försäljningen är odramatisk och beror på att Isabella ska fokusera på sin byrå i USA och de andra bolagen Löwengrip Invest och Löwengrip Beauty.

"En orsak till försäljningen är också att det är svårt att skapa en skalbar verksamhet om man bara ska förlita sig till marknadsföring via Isabellas kanaler”, säger Marisol Was. 

Läs även: Spionmjukvara – därför ska Isabella Löwengrips bolag granskas


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST