Fotograf: Pressbild Klarna

Klarna värderas till över 50 miljarder efter ny finansieringsrunda

Klarna rankas nu som det största privata fintech-bolaget i Europa och ett av de största globalt sett.

Det svenska fintech-bolaget Klarna har tagit in 460 miljoner dollar i nytt kapital och värderas därefter till 5,5 miljarder dollar, motsvarande cirka 52,8 miljarder kronor. Det är en rejäl ökning från 2,5 miljarder i början av året och värderingen på 3,5 miljarder i april när bland annat H&M, Sequoia och Permira investerade.

Klarna rankas nu som det största privata fintech-bolaget i Europa och ett av de största globalt sett.

Klarna uppger i ett pressmeddelande att kapitaltillskottet ska hjälpa bolaget med att fortsätta sin expansion i USA där man i dagsläget växer med 6 miljoner nya kunder i årstakt.

Finansieringsrundan leddes av San Francisco-baserade Dragoneer Investment Group. Andra aktörer som deltog var Första AP-fonden, Blackrock-fonder, Commonwealth Bank of Australia och HMI Capital.

Totalt har Klarna nu över 60 miljoner konsumenter, 130 000 detaljhandelspartners och hanterar 1 miljon transaktioner per dag. Dessutom är bolaget nära att nå 1 miljard dollar i årliga intäkter.

Läs även: Klarna ingår i ett samarbete med Asos


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.