Fotograf: Montage VA.se, TT / Flickr

Deras förslag ska skydda utsatta samhällsgrupper – från klimatförändringar

Lagförslaget heter "the Climate Equity Act".

Senator Kamala Harris från California och kongressledamoten Alexandria Ocasio-Cortez från New York samarbetar för ett lagförslag som ska skydda utsatta samhällsgrupper vid en klimatkris.

Det skriver Business Insider.

Det är Alexandria Ocasio-Cortez som har samarbetat med senator Ed Markey för att introducera ett stimulanspaket kallat "The Green New Deal". Paketet syftar till att hjälpa länder i övergången från användning av fossila bränslen till förnybar energi, vilket i sin tur ska skapa nya jobb.

Under måndagen gick Kamala Harris ut med att hon och Alexandria Ocasio-Cortez föreslår en lag kallad "the Climate Equity Act". Lagen ska se till att mer utsatta samhällsgrupper, som skulle drabbas hårdare av klimatförändringar, skyddas av lagen.

Förslaget uppmuntrar också till upprättandet av ett Office of Climate Change and Environmental Justice Accountability - en myndighet som ska granska miljölagstiftning baserat på dess påverkan på utsatta samhällsgrupper.

"Vi måste se till att samhällsgrupper som redan kämpar med orent vatten, giftig luft och brist på ekonomiska möjligheter inte lämnas ensamma", säger Kamala Harris i ett uttalande.

"Vi behöver en Green New Deal baserad på klimat- och miljörättvisa, vilket innebär att vi måste bygga en ren ekonomi som skyddar de grupper som har försummats av lagstiftare alldeles för länge."

Läs även: Klimatkämpar möts: "Hopp är något du måste manifestera för världen"


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST