Fotograf: Kārlis Dambrāns Flickr

Apple betalar konsulter för att avlyssna Siri-konversationer

Liknande avslöjanden har uppdagats för Amazons Alexa och Googles Google Assistant.

Teknikjätten Apple betalar konsulter för att lyssna på inspelade Siri-konversationer, enligt en rapport från The Guardian. En före detta underleverantör till Apple har uppgett att anställda av misstag hört inspelningar av Siri-användares liv med bland annat läkarbesök och drogaffärer.

Enligt den ovan nämnda underleverantören skickas Siri-interaktioner till anställda, som lyssnar på inspelningarna och bedömer om aktiveringen av Siri var avsiktlig eller inte.

I Apples policy, som alla Siri-användare godkänner, framgår det att data kan komma att skickas till Apple för att förbättra Siri. Däremot framgår det inte att inspelningar kan komma att bli avlyssnade av människor.

Att människor lyssnar av inspelningar från röstassistenter är inget nytt, både Amazon (Alexa) och Google (Google Assistant) har avslöjat att de har liknande system där anställda lyssnar på inspelade konversationer för att förbättra systemen.

Läs även: Analytiker: Nästa omgång iPhones kommer stödja 5G


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST