Fotograf: Unsplash

Jobbintervju: Personlighetsdragen du borde skruva upp – och de du inte ska visa

Självsäkerhet är det mest attraktiva personlighetsdraget. Och arrogans är minst önskvärt.

Nästa gång du går på en jobbintervju borde du lägga tid på att putsa till din personlighet - och inte bara dina färdigheter.

Det menar karriärrådgivningssajten TopInterview och jobbplattformen Resume-Library, som har genomfört en undersökning om personlighet i rekryteringsprocesser, skriver CNBC.

Undersökningen visade att arbetsgivare rankar personlighet som en av de topp tre mest avgörande faktorerna vid anställningsintervjuer.

Vid sidan av färdigheter och erfarenhet, anses personlighet vara en prioriterad faktor för 70 procent av alla arbetsgivare. Personlighet rankas därmed långt över utbildning som är prioriterat för 18 procent av alla arbetsgivare och utseende, som är prioriterat för  7 procent.

Självsäkerhet utmärker sig som det mest attraktiva personlighetsdraget bland jobbkandidater, enligt 200 rekryterare som deltog i undersökningen.

Arrogans rankas däremot som den minst önskvärda egenskapen.

De minst önskvärda egenskaperna är: arrogans, oärlighet, självberättigande, opålitlighet och trångsynthet

Och de mest önskvärda egenskaperna är: självsäkerhet, äkthet, ärlighet, pålitlighet och självdisciplin. 

Läs även: Jobba så lite som möjligt – för att rädda världen undan klimathotet

Karriärsexperten Amanda Augustine, från TopInterview, menar att resultaten visar att arbetsmiljö är en allt viktigare faktor för såväl arbetsgivare som arbetstagare.

"Dagens rekryteringspersonal har i uppgift att bedöma huruvida en kandidat passar in i företagskulturen och den bedömningen baseras huvudsakligen på hur kandidaterna beter sig i intervjuerna", säger hon.

"Den fina linjen mellan 'självförtroende' och 'arrogans' när man ska göra ett första intryck betyder allt - en persons personlighet kan 'make or break' intervjun", tillägger hon.

 

En konkurrenstät jobbmarknad har gjort det svårt för amerikanska arbetsgivare att hitta talanger. Det innebär att arbetsgivare måste vara kreativa när de letar efter potentiella kandidater, menar Lee Biggins, grundare och vd för Resume-Library.

"Arbetsgivare har en mindre [talangpool] att plocka från än någonsin tidigare, och det uppmuntrar dem att tänka utanför boxen när det kommer till att bedöma en kandidats potential och erfarenhet", säger han till CNBC.

"En avgörande faktor i det här är att arbetsgivaren avgör hur väl någons personlighet kommer att passa i teamet, så det är otroligt viktigt att stå ut ur mängden av rätt anledningar."

Han rekommenderar att man skruvar upp betoningen på de absolut bästa delarna av ens personlighet vid nästa jobbintervju.

Läs även: Extraknäck hemifrån – med de här 8 lätta jobben


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST