Fotograf: Montage VA.se, pressbild / Unsplash

Hon översätter rymdforskning till hållbarhetslösningar på jorden

I veckans avsnitt av podden Heja framtiden träffar Christian von Essen företagaren Cecilia Hertz som driver bolaget Umbilical Design.

Varför ska vi satsa så mycket resurser på att utforska rymden när vi har problem att lösa på jorden?

Det är en relevant fråga, och Cecilia Hertz har ett bra svar. Hon har en bakgrund inom rymddesign och är grundare och vd för bolaget Umbilical Design, som översätter innovationer från rymdforskningen till hållbara lösningar på jorden.

I veckans avsnitt av Heja Framtiden talar hon om de möjligheter som finns i rymden och inom dess vida forskningsfält - för en smartare livsmedelsproduktion, ökad hållbarhet, stabilare fred och stärkta globala samarbeten.

Podcasten Heja framtiden vill lyfta nyheter kring positiv utveckling och tekniska möjligheter och föra samtal kring hur vi kan skapa en bättre framtid tillsammans.

Heja framtiden programleds av Christian von Essen.

"Varje investerad euro man gör i rymdforskningen kommer tillbaka gånger 20 till samhället i form av nya innovationer, nya företag och jobb som startas. Så det är en väldigt bra return på det man investerar." 

Lyssna på hela avsnittet av Heja Framtiden med Cecilia Hertz.