Fotograf: Press/Sellpy

"Sveriges största e-handel för second hand" fortsätter att växa

H&M delägda bolaget Sellpy omsatte totalt 117 miljoner kronor under 2018.

Klädjätten H&M är en av delägarna i startup-bolaget Sellpy, som fortsatt växer och omsatte totalt 117 miljoner kronor under 2018. Det rapporterar Di Digital.

Sellpy tillhandahåller en marknadsplats där man gör det enkelt för kunder att sälja gamla klädesplagg eller felköp från nätet. När en kund säljer sina kläder genom Sellpy sköter bolaget allt ifrån fotografering, annonsering och hantering av försäljningen åt kunden, till ett avtal där man delar på vinsten.

Bolaget beskriver sig som "Sveriges största e-handel för second hand och begagnat".

Trots att man fortsätter växa gjorde Sellpy i fjol en förslut på 15 miljoner kronor. För att finansiera verksamheten har grundarna tagit in närmare 50 miljoner kronor där en av de största externa ägarna är H&M:s investeringsenhet Colab.

Läs även: Svenska matalger kan bli framtidens miljardindustri


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST