Fotograf: Tomas Oneborg/SvD/TT

Sänkt prognos för MTG – trots positivt resultat

MTG sänker helårsprognosen för organisk försäljningsökning och för justerad ebitda-marginal. Den redovisade omsättningen är i linje med förväntat under andra kvartalet. 

 MTG, som har knoppat av sin tv-verksamhet och som numera är fokuserat på e-sport och gaming, redovisar en omsättning i linje med förväntat under andra kvartalet. Rörelseresultatet var negativt men bättre än väntat. Jämfört med föregående år steg vinsten.

MTG redovisar en sekventiell nedgång i tillväxten för esport under det andra kvartalet. Organiskt växte esport med 3,6 procent, en nedgång från första kvartalets nivå på 9,6 procent.

Det framgår av delårsrapporten.

Den sekventiella nedgången inom esport förklaras i rapporten av "en långsammare intäktsgenerering för mediarättigheter och säsongsmässigt mindre Master-properties för ESL".

MTG justerar helårsprognosen för att "bättre reflektera en långsammare utveckling och intäktsgenerering för mediarättigheter inom esport. Bolaget räknar nu med att leverera en organisk försäljningsökning mellan 8-12 procent, mot tidigare kring 15 procent, och en ensiffrig justerad ebitda-marginal i mittenspannet, mot tidigare bedömning om en ensiffrig justerad ebitda-marginal.

"Koncernens försäljningsutveckling för 2019 förväntas reflektera en förbättrad kommersialisering i O&O, en fortsatt stark utveckling för Innogames och operativa förbättringar för Kongregate", skriver MTG.

Läs även: Nasa-chefen: ”ton och åter ton av platinametaller på månen”

 

 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.