Fotograf: Linas Matkasse/press

Matkassekoncept: Förlusten uppgår till nästan 375 miljoner kronor

"Det stora minusresultatet täcks upp av tidigare års vinster och befintligt kapital", kommenterar vd Jonas Karlén.

 

Linas Matkasse har haft ett katastrofår med en förlust som uppgår till nästan 375 miljoner kronor, vilket är en ökning från tidigare år med 700 procent. Det rapporterar Di Digital i en artikel.

I artikeln framgår det att Linas Matkasse har kämpat i motvind under den senaste tiden. Men trots att både omsättningen och resultatet minskat kraftigt 2018 menar bolagets vd, Jonas Karlén, att man hade ett bra år i Norge och Danmark, det var den svenska marknaden som var det svarta fåret.

"Det stora minusresultatet täcks upp av tidigare års vinster och befintligt kapital", kommenterar Jonas Karlén.

Det har tillkommit många stora konkurrenter inom marknaden och i dagsläget finns allt i från Axfood-ägda Mat.se och även Mathem, som 2018 ökade sina intäkter till 1,2 miljarder kronor.

Bolaget tyngdes även av en stor nedskrivning på 190 miljoner kronor förra året men trots allt detta ser vd Jonas Karlén framför sig att företaget levererar mycket bra under andra halvåret 2019.

Läs även: Rapportfloden sinar: MTG rapportrasar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.