Fotograf: Unsplash

Jackpot: Regleringar stoppade inte Evolution Gaming

Evolution Gaming redovisar högre resultat än väntat i andra kvartalet 2019. 

Live kasinoutvecklaren Evolution Gamings intäkter var l i linje med förväntningarna medan resultatet var högre än väntat i andra kvartalet 2019. Bolaget höjer sin prognos för ebitda-marginalen 2019. 

Nettoomsättningen steg till 85,7 miljoner euro (59,3), att jämföra med Factset analytikerkonsensus som låg på 85 miljoner euro. 

Rörelseintäkterna steg med 45 procent i andra kvartalet jämfört med samma kvartal i fjol.
Ebitda-marginalen på 49,8 procent i andra kvartalet är bolagets högsta i ett enskilt kvartal.

"För första halvåret var marginalen 47,7 procent, och vi förväntar oss att
kunna bibehålla denna nivå även för det andra halvåret vilket gör att vi höjer vårt förväntade
marginalintervall till 47-49 procent för helåret 2019", kommenterar vd Martin Carlesund i delårsrapporten.

Bolagets tidigare prognos, från delårsrapporten för första kvartalet, var att ebitda-marginalen skulle hamna i "övre delen av det tidigare kommunicerade spannet om 44-46 procent" för helåret 2019. 

Marknadsutvecklingen är fortsatt positiv. Norden växer, om än i något lugnare takt då den svenska marknaden nu börjar normaliseras efter en intensiv start på året som en följd av den nya spellagstiftningen. Storbritannien fortsätter att stabiliseras och växer jämfört motsvarande kvartal förra året. Både övriga Europa och resten av världen uppvisar också god tillväxt.

Evolution Gaming kommer framöver att investera i utvecklingen av både fler game shows och andra innovativa produkttyper, liksom bordsspel för att möta den totala efterfrågan på live. Bolaget fortsätter också att investera i sina studior. Sammantaget kommer investeringarna för helåret 2019 i absoluta tal att bli något högre än 2018.

Läs även: Dagens vinnare: Munters Group stiger tvåsiffrigt efter rapporten

Läs även: 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST