Fotograf: Unsplash

Volvo och Samsung skapar batteriallians

Strategiskt samarbete för produktion av batterier till Volvos elbilar.

Verkstadsbolaget Volvo och Samsung SDI ingår ett strategiskt samarbete för produktion av batterier till Volvos elektriska lastbilar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Avsikten med samarbetet är att Volvo ska använda Samsung SDI:s battericeller och moduler för montering i tillverkningsprocessen av sina elektriska lastbilar.

Med hjälp av samarbetet siktar Volvo på att utöka och snabba på sin utveckling inom elfordon för sina kunder inom lastbilsmarknaden.

”Vi välkomnar den expertis som Samsung SDI bidrar med till Volvokoncernen. Med detta samarbete är vi väl positionerade för att möta ökande marknadskrav. Genom att använda Samsung SDI:s omfattande kunskap kring batteriteknik stärker vi ytterligare vår redan avancerade elektromobilitetsteknik”, kommenterar Volvos inköpschef Andrea Fuder.

Läs även: Kinas "elbilsfader": 160 miljarder investerade i bränsleceller 2023


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.