Fotograf: Pixabay

N26 blir den högst värderade tyska startupen

Bankstartupen N26 tar in 170 miljoner dollar till miljardvärdering. 

Bankstartupen N26 tar in 170 miljoner dollar till en värdering om 3,5 miljarder dollar, motsvarande 32,7 miljarder svenska kronor. Det sker kort inpå en föregående finansieringsrunda, rapporterar Techcrunch.

N26 är verksamma inom retail-banking, och har utvecklat en mobil lösning som gör att man kan genomföra köp globalt utan någon utländsk transaktionsavgift. I dagsläget har man attraherat 3,5 miljoner kunder runt om i Europa.

Värderingen som satts i samband med finansieringsrundan medför att N26 är den högst värderade tyska startupen, och en av de högst värderade globalt inom fintech-sektorn.

Även om det har strukturerats som en ny runda ses den nya finansieringen i bolagets ögon som en förlängning av de 300 miljoner dollar man tog in för ett par månader sedan.

I denna runda deltar endast befintliga investerare, vilket inbegriper bland annat Insight Venture Partners, Tencent och Peter Thiel’s Valar Ventures.

Bolagsvärderingen har under denna korta tid ökat med drygt 30 procent. Totalt har man tagit in 670 miljoner dollar, och nyligen lanserade man sin tjänst i USA.

Läs även: G7-länderna varnar för Facebooks libra


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST