Fotograf: TT

SKF kursvinnare: Starkare siffror än väntat

SKF presenterar ett rörelseresultat som överträffar analytikernas förväntningar. Efterfrågan på Kinas bilmarknad börjar plana ut.  

Kullagerbolaget SKF redovisar ett rörelseresultat på 2.539 miljoner kronor för andra kvartalet 2019.

Ett genomsnitt av 15 analytikerprognoser, som Infront Data sammanställt inför rapporten, var ett rörelseresultat på 2.546 miljoner kronor.

SKF ser att efterfrågan på Kinas bilmarknad, där en nedgång har pågått under en tid, nu börjar plana ut.

Det sade SKF:s vd Alrik Danielson i samband med presentationen av kvartalsrapporten.

I slutet av kvartalet syntes en förbättrad efterfrågan.

"I juni var vi faktiskt på oförändrad nivå", sade SKF-chefen som uppgav sig se visst ljus i tunneln och hoppas att botten har nåtts.

Med tanke på att nedgången har pågått ett tag och är det kanske inte så konstigt att man nu ser en utplaning av efterfrågan, resonerar Alrik Danielson.

Osäkerhet har bidragit till att Kinas konsumenter inte har velat köpa bilar. Det hade aviserats nya utsläppsregler, men för att minska osäkerheten har reglerna nu implementerats i förväg.

"Så nu vet konsumenterna", säger SKF-chefen som menar att det minskar osäkerheten och bidrar till en möjlig vändning upp, något som bolaget hoppas på.

Läs även: It-företag har hackats av kinesiska cyberspioner – Ericsson och SKF utsatta


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.