Fotograf: Flickr, Javobmiller6

Drake tar in över 320 miljoner kronor till sitt e-sportlag

Finansieringsrundan övertecknades. 

Drakes e-sportteam 100 Thieves har tagit in 35 miljoner dollar i en ny investeringsrunda, skriver New York Post.

Det Los Angeles-baserade laget sökte endast 25 miljoner dollar men finansieringsrundan övertecknades snabbt. 

100 Thieves värderas nu till mer än 125 miljoner dollar. Det är en ökning på nästan 40 procent sedan oktober när laget värderades till 90 miljoner dollar. Artist Capital Management har lett den senaste rundan.

Matthew ”Nadeshot” Hagg, 100 Thieves vd och grundare, sa att han planerar att använda kapitalet till att aggressivt expandera till fler e-sporter.

Aubrey ”Drake” Graham intog femte platsen på Forbes lista över världens rikaste hiphopartister år 2019. Hans förmögenhet uppgår till 150 miljoner dollar, motsvarande ungefär 1.4 miljarder kronor. Hiphopartistens förmögenhet växte med 50% under det senaste året.

Läs även: Nu investerar hiphoplegenden i cannabis


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.