Fotograf: Unsplash

Kvinnor levererar på hetare arbetsplatser

Temperaturen på kontoret påverkar din prestation.  

Varma kontor gynnar kvinnors intellektuella prestation. Det visar en ny studie av Tom Chang, professorn i företagsekonomi vid University of Southern California i Kalifornien i USA, och  forskaren Agne Kajackaite. 

”När temperaturen ökade gjorde kvinnor bättre ifrån sig på matematik och verbala uppgifter, medan män presterade sämre”, säger professor Chang till den amerikanska public servicekanalen NPR.

En temperaturhöjning på knappt 6 grader resulterade i en prestationshöjning på 15 procent hos damerna. Samtidigt försämrades männens kognitiva förmåga med 3 procent. Det skriver SvD Näringsliv.

Enligt Scientific American  beräknas energiåtgången för fastigheter utifrån antagandet att män i 40-årsåldern som väger drygt 70 kilogram ska befinna sig där. Men alla människor är olika och samma temperatur passar inte alla. Miljöfaktorer som just temperatur har stor påverkan på produktiviteten. Är kontorslandskap med olika temperaturzoner lösningen på problemet?

Läs även: 7 tips: Bli en bättre lyssnare