Wall Street: Citibank levererade bättre än väntat

En tung rapportvecka väntar på New York-börserna. Citigroup levererade en kvartalsrapport som var bättre än Bloombergs snittprognos. Aktien var ned, men Citi klarade sig bättre än andra banker. 

De ledande börserna i New York handlades avvaktande på måndagen inför en intensiv rapportvecka.

Dow Jones storbolagsindex steg 0,1 procent till 27.359. Det bredare indexet S&P 500 var oförändrat vid 3.014, medan tekniktunga Nasdaq Composite ökade 0,1 procent till 8.258.

Sektorsvis hamnade kraftbolag i topp, medan energisektorn hade en tung dag.

Bland enskilda bolag rasade cybersäkerhetsbolaget Symantec, som tidigare ska har varit på väg att köpas upp av halvledarbolaget Broadcom, drygt 10 procent efter uppgifter om att förhandlingarna har avbrutits. Broadcom stärktes samtidigt 1,0 procent.

Industrikonglomeratet General Electric var ned 0,9 procent efter att UBS nedgraderat aktien till neutral från tidigare köp. UBS motiverade nedgradering med bland annat en pågående marknadssvaghet och sjunkande räntor.

Läkemedelsbolaget Gilead har ökat sin ägarandel i det belgiska bioteknikbolaget Galapagos till 22 procent från 12,3 procent genom en investering om 5,1 miljarder dollar. Gileads aktie steg 2,7 procent.

Deere, som bland annat konkurrerar med Volvos anläggningsmaskinsdivision (CE), har höjts till köp från neutral av Bank of America. Aktien steg 0,4 procent.

Boeing föll 1,0 procent efter nyheten att 737 Max 8-modellens flygförbud kan sträcka sig till 2020.

Storbanken Citigroup levererade en kvartalsrapport som var bättre än Bloombergs snittprognos. Aktien var ned marginellt men Citi klarade sig bättre än flera i sektorn, däribland JP Morgan och Goldman Sachs, som båda sjönk över 1 procent.

Facebook förlorade 0,5 procent. USA:s finansminister Steven Mnuchin uttryckte på måndagskvällen sin oro över Libra och kryptovalutor i allmänhet, som han menade är en fråga om nationell säkerhet. Facebooks chef för Libraprojektet, David Marcus, försäkrade samtidigt att bolaget inte kommer att lansera kryptovalutan förrän alla tillsynsmyndigheter har godkänt projektet.

Amazon steg 0,5 procent efter att e-handlaren inlett sin årliga "Prime Day", ett 48 timmar långt event som riktar sig mot bolagets premiummedlemskunder. Samtidigt har mer än 2.000 tyska Amazon-medarbetare inlett en minst två dagar lång strejk över för låga löner. Tyskland är Amazons näst största marknad, efter USA.

Läs även: Swedbank kopplas till syriska kemvapen

Räntan på den amerikanska tioåringen sjönk 4 punkter till 2,09 procent.

S&P 500-index


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST